måndag 28 januari 2019

Swedbank Q4 rapport

Då var det dags för banken som vi både har bolån, lönekonto och försäkringar i att rapportera om sitt resultat för det fjärde kvartalet. Nu på tisdagsmorgonen publicerades rapporten och den har kommit under förväntningarna.

Swedbanks rörelseresultat blev 5.882 miljoner kronor i det fjärde kvartalet och detta är helt klart under snittestimatet som låg på 6.239 miljoner kronor. Räntenettot håller sig stabilt då dem ser ökade bolånevolymer i Sverige och en större tillväxt i Baltikum medan företagsvolymerna har minskat lite och drar tillbaka resultatet. De håller sig även inom ramarna gällande kostnaderna i bolaget vilket känns bra för min del.

Utdelningen höjs däremot som väntat och blir nu 14.20kr per aktie vilket ger en trevlig höjning för oss utdelningsinvesterare. Föregående år betalade swedbank ut 13kr per aktie till aktieägarna.

I dagsläget äger jag 41st aktier i bolaget och det kommer att ge mig en härlig utdelning på 582kr om jag inte ökar i bolaget vilket jag faktiskt har tänkt att göra.

Vi kan nog vänta oss en nedgång i aktien idag men sedan tror jag på en lättare uppstuds kommande vecka.

OBS! Tänk på att allt jag skriver skall inte ses som någon rådgivning utan gör din egna analys om bolaget innan du väljer att köpa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsrapport Januari!

Då sitter jag här denna fina och orörda måndagsmorgon med en nybryggd kopp kaffe. Äntligen är det dags att stänga böckerna för januari och d...